perjantai 11. lokakuuta 2013

Veskari levyksi?


Urheilusanomien kohauttajat, nuo urheilujournalismin trollaajat, kävivät sinäänsä ihan aiheellisen keskustelun koskien maalivahteja, filmaamista ja koskemattomuutta. Kyseisen tuotoksen voi katsella vaikkapa täältä.

Paljonhan tuossa on huttua mutta pieni pointti kaiken sen kuran sisältä löytyy. Nimittäin, on täysin paikkaansa pitävää että veskarit ovat melkoisia näyttelijöitä. Lisätietoja voivat antaa mm. Sinuhe Wallinheimo, Pekka Tuokkola ja NHL:n puolelta vaikka Marty Turco ja Mike Smith. Nämä tilanteet joissa veskari saa tai näyttää saavan iskuja ovat tuomareille todella vaikeita, sääntökirja kun antaa maalivahdilel melkoiset edut.

Sen lisäksi että tuomareiden tulisi hieman tarkentaa toimintaa myös tilanneriippuvainen kontakti maalivahtiin pitäisi sallia. Ja nyt sitten tulee ehdotus jolla menetän monen veskarin viimeisenkin arvostuksen:

Tuodaan yleiseen käyttöön NHL:sta tuttu kiekonkäsittelyn mahdollistava alue (alla olevassa kuvassa malli). Tämän ulkopuolella maalivahtia voi pelata kuten kenttäpelaajaa.

Nyt joku huutaa että "eihän maalivahdin varusteet ole tehty taklauksia vastaanottamaan". No ei ole ei. Mutta ihan normaali, sääntöjen mukainen kontakti on sellainen että kyllä sen veskarin pitäisi pysyä kasassa. Eli jos et uskalla ottaa pientä iskua niin et sitten jatkossa lähde sinne nurkkiin hillumaan.

Kaikki kontakti tämän alueen ulkopuolella ja maalin edessä toki tulee olla kiellettyä kuten tähänkin asti.

Eli. Älä lähre shinne, jos et uskalla. Eiks toi ois hyvä?



Share this article :

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 
UA-29656960-1