lauantai 17. tammikuuta 2015

Eräänlainen tuhkimotarina


Ei ole ihan jokapäiväistä, että maalivahti pelaa ensimmäisen NHL-pelinsä 33-vuotiaana. Niin ja ottaa siitä voiton. Ja itse asiassa on pelaamassa itselleen paikkaa uran viimeisiksi kausiksi sinne suurimpaan ja kauneimpaan. Rob Zepp on tekemässä juurikin tätä. Ja tie Flyersin maalille ei ole  tosiaan käynyt sen yleisimmän reitin kautta.

OHL, ECHL, Liiga, Mestis, DEL, AHL ja NHL.  Ja siis tuossa järjestyksessä.

Ensimmäiset muistikuvat Zeppista ovat itselläni loistavasta ensimmäisestä kaudesta SaiPan paidassa. Ennen SaiPaa oliluvat neljä edellistä kautta menneet ECHL:ssa. Zeppilla oli tuolloin jo takanaan kaksi varausta NHL:aan. 1999 Thrashersin toimesta ja 2001 Hurricanesin toimesta. Tuolloin Eurooppaan tulivat Pohjois-Amerikasta, varsinkin maalivahdeista ne menetetyt lupaukset. Jossain määrin sellainen oli myös aikanaan Tim "thomaksen timppa" Thomas.

Kuva: Ilves.com (Toim.huom. Tekstin kirjoittaja omisti hetkisen aikaa kuvassa näkyvät RBK:n Premieret. Jäykät olivat penteleet)
Voi olla että muistan väärin, mutta mieleeni on jäänyt kuva, että Zepp oli kovin pidetty mies Lappeenrannassa. Ja mies otti varmasti yleisönsä, esimerkiksi myllyttämällä Tommi Nikkilän kanssa.



SaiPasta Saksaan ja Eisbärenin maalille. Seitsemän kautta, Saksan kansalaisuus ja MM-kisoja Saksan paidassa. Kunnes sitten Hextall oli se rohkea ja vei Zeppin takaisin Pohjois-Amerikkaan. Jälkikäteen annetuissa kommenteissa Hextall sanoi miettineensä Zeppia jo vuotta aiemmin mutta ilmeisimmin 2014 MM-kisat olivat se näyttö joka lopulta tarvittiin.

Kuva: welt.de


Vahvat näytöt harjoituskaudella saivat ainakin meikäläisen uskomaan että Ray "robolonkka" Emery siirrettäisiin kohteliaasti sivuun ja Zepp ottaisi Masonin takana varamaalivahdin paikan. Zepp kuitenkin päätyi Phantomsiin ja pelasikin siellä mainiosti. Ja kun Mason sitten meni telomaan itsensä harkoituksissa niin aika oli vihdoin kypä ensimmäiselle NHL-esiintymiselle.

21.12.2014 Zepp sai varmasti riemuistan, hieman ennen aikaisen joululahjan. Jäälle Jetsiä vastaan, voitto jatkoajalla 4-3 ja tilastoihin vanhimpana maalivahtina joka on voittanut ensimmäisen ottelunsa sitten vuoden 1926.

Kuva: philly.com

Nyt takana on 3 strattia, 2 voittoa ja yksi tappio. Viime yönä maalille Emeryn päästettyä ensin kolme ja jälleen tasainen suoritus. On todellinen ihme jos  Flyers edes harkitsee tekevänsä Emerylle jatkoa. Zepp olisi varsin pätevä ratkaisu seuraavaksi pariksi kaudeksi Masonin taakse.

Miehen pelissä näkyy Eurooppa ja hyvä valmennus. Nopea liikkuminen jäässä sivulta toiselle ja hyvät kädet. Aktiivinen liike hyvä pelin lukeminen. Ja kun kaikki mitä jatkossa eteen tulee on vain uusi voitto, on henkinen puoli varmasti kunnossa. Ei turhaa jännittämistä, kaikki uusi on plussaa.

Kyllähän tässä melkoinen tarina on. Darlingin viinapirujuttujen voittamisen lisäksi tässä on toisenlainen "feel good story" tälle kaudelle.

“I always believed in myself and I could do it. I just needed an opportunity. One presented itself in the summer with the Flyers and another has presented itself now.”

Hienoja hommia. Toivottavasti tämä tarina jatkuu vielä muutaman vuoden.

(pelin päivämäärä editoitu 17.1.2015 klo 17:11)


Share this article :

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 
UA-29656960-1