maanantai 19. tammikuuta 2015

Käsityö kunniaan!


Kävipä tässä patjoja hankkiessa niin hassusti, että oletin liikaa ja patjat olivatkin pikkiriikkisen liian isot. Eipä tuo sinäänsä haittaa, blokit kun saapi siirrettyä. Paitsi että pikkasen haittasi. Ei mennyt kuin Strömsössä. Nimittäin siirto aiheuttikin lieviä tasapaino-ongelmia. Ei isoja, mutta sellaisia, että koska ne tiedosti, nepä ottivat kupoliin.

Patjana Simmonsin 998, 34+2, yhdellä ulkoisella breikillä.

Ylhäältä myötäpäivään: siirretty blokki, polvi patjalla, vanha remmitys x 2

Elikkäs elikkäs, tuostahan tuon näkee. Johtuen tuosta ulomman ländärin kiinteydestä, menivät blokit eri kohtaan ja patjan osuessa blokkiin meni kulma vähän vinoon ja aiheutti takapainoisen fiiliksen.

Mikäs tässä sitten avuksi?

Paljon olin kuullut hyvää Varusteverstaasta, joka monelle veskarille varmasti onkin tuttu. Mutta teille jotka eivät vielä tiedä, on kyseessä erittäin näppärän kaverin firma jossa pääasiassa fiksataan ja tuunataan veskareiden kamoja.

Sopiva tauko oli edessä reissun muodossa joten ei muuta kuin FB:n kautta yhteyttä, kuvat matkaan, patjat Matkahuoltoon ja mies Saksaan lomalle (Saksassa nähdystä ulkoilmapelistä tulossa seuraavassa numerossa, stay tuned). Blokkien ja polven paikan muutoksen lisäksi päätin siinä vielä vaihdattaa vanhat nahkaremmit smart strap-malliin. Koska jos kerran aloitetaan niin tehdään sitten kunnolla.

Viime torstaina, työreissun yhteydessä kävin sitten nappaamassa patjat paikan päältä. Taka-ajatuksena tässä oli päästä vähän ihmettelemään, että mitäs kaikkea siellä oikein tehdään. Ja olihan kannattava vierailu. Oli hieno nähdä osaava kaveri joka selkeästi tykkää työstään ja tekee laadukasta jälkeä. Pääsin siinä myös hypistelemään Varusteverstaan oman sarjan kilpeä ja olipahan komia kapistus. Varmaan parisenkymmentä minuuttia ainakin turistiin ja hyvillä fiiliksillä patjat peräloosterissa kohti Pirkanmaata.

Jäille piti mennä jo perjantaina mutta Kouukatu ja vesisade on sen verran heikko yhdistelmä, että vasta eilen sitten päästiin. Ja peliin suoraan, tietenkin.

Eli mitäs nyt sitten olikaan uutta. Siirretty polvi ja blokki, paksumpi ulko-osa blokista ja smartit. Ja voi mooses, että toimikin mainiosti. Liuku tasapainottui, polvi tussahtaa mukavasti keskelle ja smartitkin olivat kiva uusi toiminnallisuus. Patjat nimittäin kevenevät melkoisesti, kun napataan muutama metri nahkaa ja korvataan kevyemmillä materiaaleilla.

Ylhäältä myötäpäivään: blokki ulkoa, blokki ylhäältä, sisempi smart, ulompi smart

Ei huonompi sijoitus. Polvet kiittävät ja säästyyhän tässä kauden aikana uuden kiinnityksen kanssa minuutteja. Veikkaisin noin 20 sekuntia / patja / kerta joten tuleehan tuosta 80 sekuntia / vuoro. Ja kun niitä on se kolmesta viiteen viikossa niin tässähän on aikaa tehdä vaikka mitä.

Nyt kun olen nähnyt mitä Topi Varusteverstaalla pystyy tekemään niin suosittelen suuresti tutustumaan palveluihin. Ehkä sitä uutta hanskaa ei tarvitsekkaan ostaa, vanha voi tulla vielä ihmeelliseen kuntoon. Tai vanhat patjat löytävätkin pari vuotta lisäaikaa. Omalta osaltani seuraava työn kohde on jo selvillä ja siitä jo turistiinkin.

Ja mistä tämän nyt sitten löytää tämän Varusteverstaan. No Jyväskylästä mutta kannattaa aloittaa osoitteesta varusteverstas.fi/

Käsityön osaaminen kunniaan
Share this article :

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 
UA-29656960-1