perjantai 2. maaliskuuta 2012

Goon


Tuli vietettyä alkuviikosta sairaslomaa ja kun tylsyys iskee, mitä tehdään? No katsellaan elokuva. Oli sitten vuoden 2012 Slapshot saatavilla, eli Goon.

Elokuva on versio kirjasta Goon: The True Story of an Unlikely Journey into Minor League Hockey, eli Doug "The Thug" Smithista, kuuluuisasta alasarjamyllyttäjästä, jonka ura ei edennyt ihan normaalin kaavan mukaan. Pääosaan on raahattu Stiffler eli Sean William Scott. Muita tunnettuja jamppoja ovat Liev Schreiber ja Jay Baruchel. Elokuvan on ohjannut aianakin meikäläiselle tuntemattomampi jamppa Michael Dowse. Vähän tässä haiskahtaa kanukkien eli Baruchelin ja Dowsen keskinäisen hassuttelun tarve elokuvan tekemisen motivaattorina.

Scott:n näyttelemä Doug toimii pikkukylässä portsarina ja sattumien (turpaanvetelyn) kautta, päätyy paikalliseen kaljasarjan joukkueeseen poliisiksi. Sillähän ei ole väliä ettei mies osaa luistella ja tuskin koskaan on kiekkomailaan koskenut. Parin näyttävän myllyn jälkeen ukkoa roudataan farmiliigaan suojelemaan kanadan-ranskalaista tähteä, joka on alkanut pelkäämään kaukalossa kunnon cheap shotin vuoksi ja ura on siksi alamäessä. Taklaajana oli toiminut sarjan kovin kaveri (Schreiber) jota vastaan Dougin on jossain kohtaa pakko matsata. Tähän sitten sotketaan viinaa, naisia, sankaritarinaa, joukkueen kasvamista yhteen ja muuta pakollista kuraa. Ja mitä saadaan aikana? Melko turha elokuva.

Muutamia hienoja viittauksia leffasta löytyy. Naispääosan Alison Pill näyttää kummasti Lämärin hämmentyneeltä ja sekaisin olevalta Lily Bradenilta, Scheiberin hahmo käy säikyttelemässä vaihtopenkkiä Hansonien tapaan jne.

Elokuvassa olisi oikeasti ollut potentiaalia jos a) siinä olisi käytetty edes hieman realismia ja b)alapäähuumoria olisi käytetty ehkä vain kymmenesosa. Nyt on keskitytty vain hassutteluun ja verisiin hidastuksiin, kun oikeasti olisi ollut saumaa hienoon alasarjakuvaukseen. Lisäksi pelitilannekuvaukset oli tehty niin ettei pienintäkään realismia oltu haettu.

Kyllähän leffan kerran katsoo mutta eipä täyttänyt lähellekkään niitä odotuksia mitä tähän latasin. Ei jatkoon. Uutta Lämäriä vieläkin odotellessa.

Tässä nyt vielä tuon hassuttelun traileri:

Share this article :

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 
UA-29656960-1