maanantai 26. tammikuuta 2015

Saksa on ihan jees maa


Tuli viime vuonna käytyä työn puolesta Tampereella järjestetyssä (surullisenkuuluisassa) Open Ice-tapahtumassa , jossa Tappara ja Ilves kohtasivat. Ja tämän tapahtuman jälkeen olin melko lailla varma, etten enää ikuna vaivaudu näihin ulkoilmahömpötyksiin. Sen verran surkeasti hoidettu setti oli kyseessä.

Kunnes sain ehdotuksen, josta ei voinut kieltäytyä.

Heinäkuussa sain ystävältä viestiä että Düsseldorfissa (mahtava kaupunki) käydään tammikuussa ottelu, Winter Game nimellä kulkenut tapahtuma jossa DEG:lla olisi vastassa Kölner Haie ja pelipaikkana Esprit Arena. Aiempia reissuja kaupungissa tehneenä uskalsin ottaa riskin. Vaikka peli olisikin samanlainen katastrofi, olisi reissussa silti potentiaalia vaikka mihin. Nopealla toiminnalla lennot ja hotellit kuntoon ja neljän hengen rytmiryhmä oli valmis reissuun.

8.1. iltapäivästä lähti Air Berlinin nokka kohti Düsseldorfia. Pelipäivä oli lauantai joten torstai-ilta ja perjantai oli aikaa tutustua kulttuuriin. Ei valittamista.

Lauantaina pääsimme pelipaikoille siinä kahden nurkilla. Ovet olivat auenneet yhdeltä ja kahdelta oli ohjelmassa legendojen ottelu. Sisään ilman ongelmia, ei jonottamista, ei normaalia sekoilua, ei mitään. Sisältä virvokkeita kouraan ja katsomoon. Ja kyllä, siellä saa viedä juomat katsomoon. Kamalaa! Soittakaa Päivi Räsäselle. Paikat olivat kovinkin mallikkaat, näkyvyys mainio. Ja hintaa taisi tulla vähän alle 40 €. Ei paha pieti ollenkaan.

Juomatauko

Legendojen peli oli sitä normaalia harrastehöntsää mitä tällaisissa on Suomessakin totuttu näkemään, mutta kyllähän siellä kovia nimiä oli joukossa. Dieter Hegen, Andrei Trefilov, Martin Ulrich, Tore Vikingstad, Peppi Heiß, Thomas Brandl ja Jozef Stumpel (joo joo, Jonnet ei muista). Maalivahdit heitti kunnon kylkimyyryjä sekä pystytorjuntoja ja fiilis oli aika mainio. Ei ollut valittamista.

Peppi Heiß ja "padstack". Kuva: DEL Winter Game / City Press


Legendapelin jälkeen oli vuorossa tunnin keikka, bändinä Mando Diao. Köörimme vietti tämän pätkän jaloittelemalla ympäri stadionia. Ei ollut meidän kuppi teetä. Mutta eipä tarvinnut olla kenenkään katsomossa tuntia ihmettelemässä kun kenttää laitetaan kuntoon vaan tarjolla oli tosiaan ihan pätevää viihdettä.

Ja sitten takaisin katsomoon. Stadionille mennessämme huomasimme tekstin "jos paikallasi on paperi, nosta se ylös 16:25". Ja meillähän oli. Ja 16:25 me ne nostimme. Ja toisesta päästä stadionia tulos näytti tältä:

Meikäläisen voi spotata tifoilemassa D-kirjaimen yläosasta, kuva DEG:n FB-sivut

Tifon jälken vihdoin kiekkoa. Pelkoni siitä, että peli olisi läpsyttelyä oli turha. Kuitenkin kyseessä kun ovat "veriviholliset". Ja siis, eihän se saksalainen kiekko mitään taktiikan taidonnäytettä ole, mutta yritys oli kova ja peli oli oikeaa peliä. Ja saatiin vielä tiukka matsi. Pelikellon näyttäessä 60 minuuttia oli taululla tulos DEG 3, Haie 2. Saatiin mitä haettiin. Ei siis turhaan pakattu DEG:n huivia ja hikoiltu villahuivissa. Kunnon gloryhuntteri all the way. Ja varmasti meidän lisäksi paikalla olleet 51121 muutakin ihmistä olivat näkemäänsä tyytyväisiä.

Siinä kihahtaa 3-0, kuva bild.de


Tässähän ei tietenkään ollut vielä kaikki. Olivat pirulaiset päättääneet laittaa vielä vähän raketteja ilmaan. Ja se näytti meikäläisen vierestä kuvattuna tältä:


Siitä sitten voitolla yöhön. Mutta se onkin sitten eri tarina.

Seuraava ottelu pelataan 2016 Berliinissä. Ja kuvissa näkynyt kööri on lähdössä edustamaan uudelleen. Ja vinkkinä näille Open Ice yms järkkääjille. Menkää tekin. Opitte kuinka homma toimii, palvelu pelaa, vessat eivät lainehdi kusesta, kalja ei lopu kesken, väki ei mätä toisiaan turpaan.

Toki yhtä asiaa ei benchmarkkaamallakaan voi saada aikaan. Tunnelmaa. Kun on sitä lutuuria niin homma vaan menee eri tavalla. Ja ei, en sano että suomalaisten pitäisi sitä väkisin tuoda peleihin. Se kun on jotain mitä on jo valmiina, tai sitten ei ole. Se ei nyt vaan ole koodattuna suomalaisiin.

Mutta se, että laitetaan palvelut ja paikat kuntoon on jo iso askel. Että ei muuta kuin opintomatkalle Berliiniin. Tulkaa moikkaamaan jos siellä vuoden päästä törmätään.




Share this article :

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 
UA-29656960-1