lauantai 19. lokakuuta 2013

Rakenteellinen ongelma


En kovin innokkaasti ole lähtenyt kirjoittelemaan kauheasti "alueen" ulkopuolelta mutta nyt vaan on pakko. Nimittäin Summasen eilinen kommentti, "rakenteellinen ongelma", sai aikaan meikäläisessä pohdintaa ja pakkohan se on purkaa.

Kiekkojournalismi on mennyt täydellisen pieleen. Sieltä löytyy se rakenteellinen virhe. Virhe on tullut siinä vaiheessa kun toimittajat ovat alkaneet jostain syystä luulla, että jääkiekko on heidän pelinsä. Rantanen, Jalonen, Nyholm, Hiitelä, Wennström, Liljaniemi...listaa voi jatkaa melkein minkä tahansa lehden / median kirjoittajilla.

Toimittajat ovat alkaneet hoitaa henkilökohtaisia agendojaan juttujensa kautta ja hakemalla hakevat skuuppeja sekä tarkoituksellisesti unohtavat itse pelin  ja tarttuvat vain joihinkin asioihin. Rantanen IS Urheilusta tästä nyt on surkein esimerkki. Ilmeisimmin HIFK ei ole miestä miellyttänyt ja tällä kaudella onkin julkaistu ilmastointiremppaa, on toimittajan kolumnin kautta kyseenalaistettu pelaajan inhimillisyyttä ja siinä sivussa puskettu ilmoitte satoja sisällöltään samanlaisia twiitteja joiden sisällön voi tiivistää "HIFK on perseestä". Hyvin sä Vesa vedät.

Ensimmäisen kerran aihetta aloin iettimään Hiitelän "kaikki muut paitsi NHL-pelaajat on perseestä"-kampanjan aikana. Jukka Jalonen, sinä suuri saatana. Suututit Hiitelän. Et valitse Juhan kavereita. Kirjeenvaihtaja on kaikkien kaveri. Kärsi. Pala helvetin tulirotkossa (tämä ei viittaa Vorssaan). Tuntuukin että tämä toimintamalli on IS Urheiluun pääsemisessä edellytys.

Jatkoaika on sinäänsä poikkeus että kun muut ottavat aiheen ja siinä pysytään niin Jatkoajassa nillitetään aina siitä mistä muutkin. Ja jos kellään muulla ei siihen ole pokkaa niin roudataan naftaliinista Liljaniemi joka puskee itkupotkujansa maailmalle. Eihän Matilta muuta voi odottaa kuin räksytystä.

Nämä toimittajat tietävät kyllä että jääkiekkofanit ovat urheilussa sama kuin Perussuomalaisten äänestäjät politiikassa. Joukosta löytyy ihan fiksuakin sakkia mutta suurin osa nielee sen kaiken paskan joka heille tarjotaan. Ihan vaan annettuna. Että "kylläpäs tuo puki hienosti sanoiksi juuri sen minkä luulin haluavani kuulla". Tätähän Esko Seppänen käytti täydellisesti hyväkseen. Eskolle siitä kreditit myös siinä mielessä että mies ajaa omia markkinoinnillisia agendojaan twiiteissaan mutta vähemmän kolumneissaan.

Tällä toiminnalla kiekkotoimittajat ovat edesauttaneet nykytilan syntyä. Kansa uskoo, kansa nostaa meteliä, päättäjät alkavat täristä, tekevät tyhmiä päätöksiä. Kehä on valmis. Lisäksi taustalla näkyvä kaksinaismoralismi jossa paheksutaan tappeluita ja tilataan ylilyöntejä että saadaan taas paheksua on enemmän kuin surkeaa.

Eräs hauska juttu näissä kavereissa on se että herrojen oma lajihistoria on nolla, hyvä jos osaavat luistella. Mutta kun tunnetaan Kiprusoff (moi taas Vesa), osataan tilastoanalyysi, iskä on ensinen SM-mestari valmentajana (kukkuu Juha) ja ollaan seurattu niin maan paljon Liigaa ja Änäriä. Kyllä me osataan.

Se muuten varmasti oikeuttaa Rantasen vihjailemaan Summasen mielenterveydestä tai Wensstörmiä ja Jalosta kutsumaan samaa miestä apinaksi. Kyllä vaan niin niin on että kiekkotoimitus saa osaksi itse syyttää itseään siitä että kiekon osalta ollaan siellä missä olölaan. Paskalla on tekijänsä.

Lisäksi voisin alkaa vinkumaan pakottavasta tarveesta tehdä toimittajista persoonia ja tuotteita mutta siitä sitten joskus jossain muualla.

Tämä on sitten ollut mielipidekirjoitus eikä toimituksellinen linjaveto (Olen huomannut että tällä voi luistaa kaikesta)
Share this article :

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 
UA-29656960-1