torstai 10. lokakuuta 2013

Mihin ovat maalit kadonneet?


Miika Arponen ihmetteli tänään Twitterissa seuraavaa:

"In Europe goal scoring is going down: KHL -6.1%, SWE -7.9%, FIN -8.7%, SUI -8.6% and CZE -3.2%. Just the opposite trend to the NHL."

Tätä sitten iltapäivällä oikein aloin mietiskelemään, oli pari tuntia autossa tyhjää aikaa. Tässä ajatusketjussa on paljon muttia mutta periaatteessa selitystä (osittain) voi löytyä täältäkin.

NHL on melko selkeä. Veskareilla on uudet kamat, osa ei oikein hallitse vielä muutosta ja maaleja syntyy ehkä hieman enemmän. Tämä varmasti tulee tasoittumaan ja tuo melko suurelta vaikuttava prosentti tulee hyvin todennäköisesti pienenemään. Tarkempaa analysointia siis tämän osalta voi tehdä vasta myöhemmin.

Viime kauteen verratessa pitää ottaa huomioon että NHL:n työsulku toi kovia pelimiehiä Eurooppaan ja näiden osaaminen varmasti näkyi tulostauluilla. Nyt kun nämä ovat poissa, myös KHL:sta niin muiden maiden pelimiehet on pumpattu sinne. Ja tällä taas voidaan selittää osin oikeastaan kaikkia muita sarjoja paitsi KHL:aa.

No mitäs sinne keksittäisiin? Esimerkiksi se että maailman idoottimaisin sääntö venäläisten maalivahtien peluutuksen minimimääristä on poistunut ja siellä nyt touhuaa koko ajan parhaat mahdolliset. Täten selittyisi se että vaikka ukot kovenee, maalimäärät pienenee.

Näin saimme tilastoiden perusteella analyseerattua muutoksen monen asian summaksi. Onko se sitten näin, ei voi tietää.

Mutta tässä mun 12 penniä asiasta.
Share this article :

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 
UA-29656960-1