sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Liiton pikku hamsterit


Vaihdon mitta 60 sekuntia, eikun 90, vai olisiko sittenkin parempi se 60? Vai vaihdettaisiinko lennosta? Mitenköhän minuutin jäähyt toimisivat? Ei kun nyt mä keksin, korvataan jäähyt rankkareilla. Ääh, ei se ollutkaan hyvä idea, otetaan sittenkin takaisin ne 2 min jäähyt. Joo, näin tehdään.

Mitenkäs sitten nuo taklaukset? Ei kai nyt tuon ikäisiet saa taklata? Joo, mutta jos tehdään kiilaaminen sallituksi. Toisaalta, voisivathan ne taklata samansuuntaisessa liikkeessä.

Tällaista se on se E-junioreiden sääntömaailma. Tuosta vielä unohtui lämärit, komposiittimailojen kieltäminen pariksi vuodeksi yms. Pikkupojat ovat liitolle sellaisia pikku koehamstereita, ei haittaa vaikka sääntöjä muutellaan vaikka kesken kauden.

Juttelin tuossa pelin jälkeen erään E-junnujen valmentajan kanssa. Oltiin yhtä mieltä siitä, että kun peli siirtyy normaalikaukaloon, eli siis juurikin E-iässä, niin silloin alettaisiin pelata tismalleen samoilla säännöillä kuin muutkin. Ainoastaan peliaika kasvaisi iän myötä.

Olin viime huhtikuussa viheltämässä Latviassa, jossa oli samaan aikaan B-junnujen ja E-junnujen Riga Cup. Kaikista muista maista tulleet joukkueet olivat E-junnujenkin osalta taklailleet alusta asti. Eikä siinä mitään ongelmia ollut. Loogisesti kun ajattelee niin eikö pitäisi olla helpompi alkaa opettelemaan silloin kun taklaukset ovat vielä keveitä ja köykäisiä. Näin äkkiseltään luulisi.

Noh, odotellaan mitä seuraavaksi muuttuu.
Share this article :

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 
UA-29656960-1